Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Α'
Mon-Fri – 7.30-13.05
Τηλέφωνα: 24422125, 24422126
Τηλεομοιότυπο: 24816224
Μενού

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά της Ε' τάξης (Χορωδία Δ', Ε' και Στ' τάξεις)

Βραβεύσεις Τηγανοκίνησης - Νοέμβριος 2022

Αθλητική ημερίδα

Την Τετάρτη 16/11/22, με συντονιστή και οργανωτή τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ Σάββα Χάρπα, το σχολείο μας διοργάνωσε αθλητική ημερίδα αθλοπαιδιών με την καθολική συμμετοχή των παιδιών Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας και του Β’ Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς. Συγκεκριμένα, κάθε παιδί συμμετείχε σε όλα τα ομαδικά παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί, αφού πρώτα συγκροτήσαμε μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών, από τις δύο τάξεις και από τα δύο σχολεία. Τα παιχνίδια είχαν προγραμματιστεί με βάση το κυκλικό μοντέλο, όπου οι διαφορετικές κάθε φορά «αντίπαλες» ομάδες πέρασαν από όλους τους σταθμούς (ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, γερμανικού, χειροσφαίρισης) και διεξήχθησαν υπό τη διαιτησία των δασκάλων μας. Ακόμα και στον σταθμό ξεκούρασης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν αντιπτέριση και επιτραπέζια παιχνίδια, όπως αντισφαίριση, ποδοσφαιράκι και χόκεϊ. Το διάλειμμα όλα τα παιδιά κεράστηκαν από ένα φυσικό χυμό, προσφορά της Σχολικής Εφορείας. Απώτερος σκοπός της αθλητικής ημερίδας μας ήταν, εκτός από τη συμμετοχή και γνωριμία με τα συγκεκριμένα παιχνίδια, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των παιδιών μας, που ανήκουν εξάλλου και στον ίδιο δήμο. Η χαρά όλων ήταν μεγάλη!

Εκδήλωση καταδίκης του Ψευδοκράτους

Άσκηση Πολιτικής Άμυνας-Περίπτωση σεισμού

Ενδοσχολικός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό στο Δασάκι της Άχνας

Ναυταθλήματα - Στ' τάξη

Εκδήλωση: Βραδιά του Ερευνητή

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στη Λευκωσία, λαμβάνοντας μέρος στην εκδήλωση: "Βραδιά του Ερευνητή", που διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Τα παιδιά των Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξεων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Έκθεση Επιστήμης και να λάβουν μέρος σε διάφορες σχετικές δραστηριότητες. Ακολούθησε ξεκούραση και παιχνίδι στο πάρκο Αθαλάσσας.

Be Active

Στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας, που έχει σκοπό να καλλιεργήσει καλές συνήθειες για τη βελτίωση της υγείας μας με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, προγραμματίστηκε για όλα τα παιδιά του σχολείου μας περπάτημα στη γειτονιά με συνοδεία Αστυνομίας και μελών του Συνδέσμου Γονέων. Με σύνθημα το Be Active, παιδιά και προσωπικό και με συντονιστή των εκπαιδευτικό κύριο Σάββα Χάρπα, συμμετείχαν σε ολιγόλεπτες ασκήσεις εκγύμνασης. Στο τέλος, τα παιδιά κεράστηκαν φρούτο από τον Σύνδεσμο Γονέων. 

  

 

 

 

 

1η Οκτωβρίου

Η Κύπρος γιορτάζει την ανεξαρτησία της!

Γλυκό καλωσόρισμα από τον Σύνδεσμο Γονέων

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύνδεσμο γονέων που κέρασε τα παιδιά και το προσωπικό παγωτό!

Αγιασμός

 

 

 

 

Πρώτη μέρα στο σχολείο!

Καλωσορίσατε παιδιά! Σας ευχόμαστε μια υπέροχη και δημιουργική χρονιά!!!