Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Α'
Mon-Fri – 7.30-13.05
Τηλέφωνα: 24422125, 24422126
Τηλεομοιότυπο: 24816224
Μενού

Σχολική χρονιά 2023-2024

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια μέρα παιδικού και εφηβικού καρκίνου

Τα παιδιά της Ε' τάξης συμμετέχουν στην καμπάνια  "χρυσή κορδέλα" του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Παιδογκολογικής Μονάδας. Στέλνουν τα δικά τους μηνύματα συμπαραστασης στα παιδιά αυτά που δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα που έχουν να δώσουν για να κρατηθούν στη ζωή.

                                                       

Τελετή Βράβευσης (14.02.2024)

11η Ολυμπιάδα Επιστήμης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή απονομής μεταλλίων στα παιδιά του σχολείου μας που διακρίθηκαν στις Φυσικές Επιστήμες. Μια σημαντική εκδήλωση που αναδεικνύει το καλλιεργημένο ενδιαφέρον και την αφοσίωση των παιδιών στον τομέα αυτό. Η εκδήλωση προσφέρει επίσης μια ευκαιρία να ενθαρρυνθούν και να εμπνευστούν άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το πάθος τους για τις Φυσικές Επιστήμες.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη διαδικασία. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον κύριο Σάββα Χάρπα για τον αφοσιωμένο και εμπνευστικό τρόπο με τον οποίο καθοδήγησε τους μαθητές στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Οι προσπάθειές τους είναι πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για όλους μας!

YOUTH MAKERSPACE

Συναρπαστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEAM από το Youth MAKERSPACE του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.
Τα παιδιά της Στ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τρισδιάστατες κατασκευές με 3D πένες, να προγραμματίσουν μικρά ROVERS, να έρθουν σε επαφή με laser cut και 3D printers, να διασκεδάσουν με παιχνίδια Virtual Reality και τόσα άλλα …
Γνώσεις πολλές, εμπειρίες μοναδικές!

Ο Άγιος Βασίλης και το ξωτικό στο σχολείο μας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά της Ε' ταξης 

Επίσκεψη στον Αερολιμένα Λάρνακας (Α' & Β' τάξεις)

Επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και στο Ελαιοτριβείο (Γ' & Δ' τάξεις)

Ενδοσχολικός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Be Active

Στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας, που έχει σκοπό να καλλιεργήσει καλές συνήθειες για τη βελτίωση της υγείας μας με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, προγραμματίστηκε για όλα τα παιδιά του σχολείου μας περπάτημα στη γειτονιά με συνοδεία Αστυνομίας και μελών του Συνδέσμου Γονέων. Με σύνθημα το Be Active, παιδιά και προσωπικό και με συντονιστή τoν εκπαιδευτικό κύριο Σάββα Χάρπα, συμμετείχαν σε ολιγόλεπτες ασκήσεις εκγύμνασης. Στο τέλος, τα παιδιά κεράστηκαν φρούτο από τον Σύνδεσμο Γονέων. 

1η Οκτωβρίου 1960

Η Κύπρος γιορτάζει την ανεξαρτησία της!

Ναυταθλήματα - Στ' τάξη

Αγιασμός (12/09/2023)

Πρώτη μέρα στο σχολείο!

Καλωσορίσατε παιδιά! Σας ευχόμαστε μια υπέροχη και δημιουργική χρονιά!!!

Σχολική χρονιά 2022-2023

Ημερίδα Ποδηλασίας "Αγάπης"

Σήμερα ολοκληρώσαμε την Ημερίδα Υγιεινού Προγεύματος με την πραγματοποίηση της Ημερίδας Ποδηλασίας "Αγάπης" στο πλαίσιο του προγράμματός μας Erasmus KA2 με θέμα: 
Healthy Planet=Healthy Life.  
Ξεκινήσαμε με δυο παρουσιάσεις σε όλα τα παιδιά με θέμα : "Ασφάλεια και Ποδηλασία" από την Αστυνομικό κ. Αθανασια Κυριάκου και από ένα έμπειρο ποδηλάτη τον κ. Πιερή Παναγή
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συνάδελφο κ. Σάββα Χάρπα που με επαγγελματισμό και μεράκι οργάνωσε άψογα την Ημερίδα Ποδηλασίας και μετέφερε στα παιδιά μηνύματα υγιεινού τρόπου ζωής συνδυάζοντας την άσκηση με την οδική ασφάλεια!
Ευχαριστούμε επίσης τη κ. Χαρά Αττά που ετοίμασε τα όμορφα και με μηνύματα αναμνηστικά στα παιδιά!
Θερμές ευχαριστίες στην κυρια Νίνα Αντωνίου, μητέρα παιδιού του σχολείου μας, που πρόσφερε σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας από ένα φυσικό χυμό για να δροσιστούν μετά από την άσκησή τους με όλη της την αγάπη!
Τα παιδιά σήμερα πήραν μηνύματα για μια ποιοτική ζωή!

Υγιεινό Πρόγευμα

Σήμερα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία «Υγιεινό Πρόγευμα» σε συνεργασία με τον κλάδο Ξενοδοχειακής Σχολής Λάρνακας με 10 μαθητές και τρεις καθηγητές τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη ετοιμασία του προγεύματός μας . Ευχαριστούμε επίσης τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας για την όλη στήριξη! Η δράση αυτή έγινε μέσα στα πλαίσια της ενότητας « Η επίδραση του Υγιεινού Προγεύματος στη ψυχική και σωματική μας υγεία». Προηγήθηκαν διαλέξεις-παρουσιάσεις από τη Διατροφολόγο κ. Κυριακή Ερωτοκρίτου και την Επιικέπτρια Υγείας κ. Αργυρώ Ελευθερίου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην κυρία Νίνα Αντωνίου,ιδιοκτήτρια του Νηπιαγωγείου «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» στη Δρομολαξια για την σημαντική οικονομική στήριξη 
της πιο πάνω δράσης.
Συγχαρητήρια για την άψογη συνεργασία και ομαδικότητα που χαρακτηρίζει το εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο μεταξύ τους όσο και με τη Διεύθυνση του σχολείου.
Θερμές ευχαριστίες σε όσους παρευρέθηκαν στο πρόγευμά μας!
Καλή συνέχεια και καλά υγιεινά προγεύματα!!

Εορτασμός 1ης Απριλίου 1955-59

 

Εορτασμοί 25ης Μαρτίου 1821 και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Εκκλησιασμός και παρέλαση

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά της Ε' τάξης (Χορωδία Δ', Ε' και Στ' τάξεις)

Βραβεύσεις Τηγανοκίνησης - Νοέμβριος 2022

Αθλητική ημερίδα

Την Τετάρτη 16/11/22, με συντονιστή και οργανωτή τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ Σάββα Χάρπα, το σχολείο μας διοργάνωσε αθλητική ημερίδα αθλοπαιδιών με την καθολική συμμετοχή των παιδιών Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας και του Β’ Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς. Συγκεκριμένα, κάθε παιδί συμμετείχε σε όλα τα ομαδικά παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί, αφού πρώτα συγκροτήσαμε μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών, από τις δύο τάξεις και από τα δύο σχολεία. Τα παιχνίδια είχαν προγραμματιστεί με βάση το κυκλικό μοντέλο, όπου οι διαφορετικές κάθε φορά «αντίπαλες» ομάδες πέρασαν από όλους τους σταθμούς (ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, γερμανικού, χειροσφαίρισης) και διεξήχθησαν υπό τη διαιτησία των δασκάλων μας. Ακόμα και στον σταθμό ξεκούρασης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν αντιπτέριση και επιτραπέζια παιχνίδια, όπως αντισφαίριση, ποδοσφαιράκι και χόκεϊ. Το διάλειμμα όλα τα παιδιά κεράστηκαν από ένα φυσικό χυμό, προσφορά της Σχολικής Εφορείας. Απώτερος σκοπός της αθλητικής ημερίδας μας ήταν, εκτός από τη συμμετοχή και γνωριμία με τα συγκεκριμένα παιχνίδια, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των παιδιών μας, που ανήκουν εξάλλου και στον ίδιο δήμο. Η χαρά όλων ήταν μεγάλη!

Εκδήλωση καταδίκης του Ψευδοκράτους

Άσκηση Πολιτικής Άμυνας-Περίπτωση σεισμού

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό στο Δασάκι της Άχνας

Εκδήλωση: Βραδιά του Ερευνητή

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στη Λευκωσία, λαμβάνοντας μέρος στην εκδήλωση: "Βραδιά του Ερευνητή", που διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Τα παιδιά των Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξεων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Έκθεση Επιστήμης και να λάβουν μέρος σε διάφορες σχετικές δραστηριότητες. Ακολούθησε ξεκούραση και παιχνίδι στο πάρκο Αθαλάσσας.

 

Γλυκό καλωσόρισμα από τον Σύνδεσμο Γονέων

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύνδεσμο γονέων που κέρασε τα παιδιά και το προσωπικό παγωτό!