Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Α'
Mon-Fri – 7.30-13.05
Τηλέφωνα: 24422125, 24422126
Τηλεομοιότυπο: 24816224
Μενού

Επίσκεψη στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου και παραλία Μακένζυ (Ε-Στ τάξεις)

Τελετή αποφοίτησης

Θεατρική παράσταση: "Το ταξίδι της Παπλωματούς"

Τα παιδιά των Α', Β' και Γ' τάξεων παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση: "Το ταξίδι της Παπλωματούς" και στη συνέχεια πήγαν για παιχνίδι στο πάρκο Κάμειρος, στο Μενεού. Στην παράσταση έλαβαν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, 'Εφη Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Μαρία Δημητρίου και 'Αντρη Κούκου. Θεατρική διασκευή: Πέτρος Κονόμου.

 

Επίσκεψη στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου από μαθητές των Α' και Β' τάξεων

Δράση: "Απλώνω ευτυχία"

Τα παιδιά απλώνουν τις φανέλες που έχουν δημιουργήσει. Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκε εκπρόσωπος του Συνδέσμου "Ένα όνειρο, μια ευχή", για να παραλάβει τις εισφορές που μάζεψαν οι μαθητές μας μετά από την εθελοντική τους εργασία.   Κάθε προσφορά είναι σημαντική, για να νιώσουν τα παιδιά μας ότι προσφέρουν με το δικό τους τρόπο στην πραγματοποίησει ενός ονείρου, μιας ευχής αυτών των παιδιών, που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο.

Μέρα του παιδιού

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου μας προσφέρει σε όλα τα παιδιά του σχολείου παγωτό για τη γιορτή του παιδιού που είναι την 1η Ιουνίου.

Μάθημα Γαλλικών 

Στις 25/05/2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Στ' τάξεων παρακολούθησαν μαθήματα Γαλλικών από καθηγήτρια Γαλλικών του Γυμνασίου Κιτίου.

Δράση: "Δώστε όνομα σε έναν ύφαλο"

Στις 24/05/2022 τα παιδιά της Β' και της Γ' τάξης ενημερώθηκαν από άτομα του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιας Έρευνας σχετικά με τον ύφαλο που βρέθηκε κοντά στην παραλία Καστέλλα, στη Λάρνακα! Τα παιδιά θα λάβουν μέρος στον Επαρχιακό διαγωνισμό "Δώστε όνομα σε έναν ύφαλο".  

Εκδρομή στην Αγγελόκτιση και στο Camel Park (Α' και Β' τάξεις)

Ανάσταση Λαζάρου - Παρουσίαση από τα παιδιά της Δ' τάξης

Βραβεύσεις Τηγανοκίνησης και παιδιών που δακρίθηκαν σε διαγωνισμούς

Επίσκεψη στον Αχυρώνα του Λιοπετρίου και στο Μουσείο του Φώτη Πίττα από τα παιδιά των Ε' και Στ' τάξεων

Eπίσκεψη στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου από τα παιδιά των Γ' και Δ' τάξεων

Σχολικός Εορτασμός 1ης Απριλίου 1955-'59

Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωές μας!

Τα παιδιά της Στ'2 τίμησαν τον ένδοξον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59.

 

Σχολικός Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Παρέλαση

Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα-Κατάθεση στεφάνου

Τα παιδιά της Στ' τάξης τιμούν τους ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59.

Εργαστήριο Μελιού

Τα παιδιά παρακολούθησαν μια παρουσίαση που αφορούσε στον κύκλο της ζωής της μέλισσας και στον τρόπο που παρασκευάζεται το μέλι. Επιπρόσθετα, το κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του πίτα με μέλι. Στο τέλος, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα βαζάκι με μέλι. Το εργαστήριο ήταν προσφορά του Ecophysis & Nature Center.

Aσφάλεια στο διαδίκτυο

Τα παιδιά της Στ' τάξης παρουσίασαν τον δικό τους κώδικα ορθής χρήσης του διαδικτύου.

Μάθημα σκακιού

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο και συνάδελφο κ Βασίλη Καραολή, που παρέδωσε μαθήματα σκακιού στα παιδιά των Ε' και Στ' τάξεων. Μίλησε για την ιστορία του σκακιού και μοιράστηκε με τα παιδιά κόλπα και στρατηγικές, πολύτιμα εφόδια για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και μεταγνωστικών δεξιοτήτων! 

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων

Μήνυμα αγάπης από τα παιδιά του σχολείου μας 

Σχολικός εορτασμός της Τσικνοπέμπτης 

Γλέντι, χορός σε καρναβαλίστικους ρυθμούς, επιτραπέζια παιχνίδια, πίκνικ... ήταν μερικά από τα συστατικά αυτής της μέρας!!! Θερμές ευχαριστίες στον Σύνδεσμο Γονέων που κέρασε όλα τα παιδιά σουβλάκια και χυμό!  

Παραδοσιακά παιχνίδια

Βραβεύσεις τηγανοκίνησης για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 

Εργαστήρια « Μικρός Οδυσσέας- Little Odysseus»

Την Τρίτη , 15 Φεβρουαρίου 2022 οι μαθητές/τριες της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικό, διαδραστικό εργαστήρι με θέμα « Βιβλιοκαθρέφτης» και «Βιβλιοπαλτό». Το βιωματικά εργαστήρια φιλαναγνωσίας που οργάνωσε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η κ. Αγγελική Χαλκιοπούλου βοήθησαν τα παιδιά να ταξιδέψουν στη χώρα της ενσυναίσθησης, της κριτικής σκέψης και της ελπίδας, παρέα με ήρωες και ηρωίδες μοναδικών ιστοριών! Τα εργαστήρια αυτά παρακολούθησαν και η Α’, Β’ και Γ’ τάξη του σχολείου μας στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Παρακολούθηση της Διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα ¨Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (8 Φεβρουαρίου 2022) πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» (“Together for a better internet”). Την ημερίδα, που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με τη Cyta και με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – CΥberSafety», καθώς και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο, παρακολούθησαν διαδικτυακά οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν στο ψηφιακό παιχνίδι και στην τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της μάθησης, στις διαδικτυακές προκλήσεις και στο πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά και τους νέους σήμερα. 

Εβδομάδα Γραμμάτων (31/01-04/02/2022)

Διαδικτυακή παρουσίαση, στα παιδιά των Δ' , Ε' και Στ' τάξεων, του βιβλίου "Μέλη και Μελέκ" από την ίδια τη συγγραφέα, κυρία Βάνα (Βασιλική) Μαυρίδου.

Η Γ' τάξη συνδέθηκε διαδικτυακά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας. Η κυρία Μελίνα Στυλιανού μάς έκανε μια ηλεκτρονική ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης και μας ταξίδεψε σε κόσμους μαγικούς μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

Τα παιδιά της Στ'1 τάξης βοήθησαν να φτιάξουμε ζεστή σοκολάτα για όλα τα παιδιά του σχολείου! Τα παιδιά απόλαυσαν το ρόφημά τους διαβάζοντας το λογοτεχνικό τους βιβλίο!

Μέσα στα πλαίσια της εβδομάδας του βιβλίου προσφέρθηκε ζέστη σοκολάτα από το σχολείο κατά τη διάρκεια της πρωινής ανάγνωσης του λογοτεχνικού τους βιβλίου με στόχο να συνδιάσουν αυτή τη δραστηριότητα με τη ζέστη, γλυκιά, όμορφη γεύση του ροφήματος! Πιστεύοντας ότι έτσι θα ταυτίσουν το όμορφο συναίσθημα με την ανάγνωση του βιβλίου!!!

 

"Ψηφίδα, ψηφίδα φτιάχνεται... ο θησαυρός"

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αγγελόκτιστη (21/01/2022, Στ' τάξη)

Ασφαλές διαδίκτυο (20 Δεκεμβρίου 2021)

Διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο σε συνεργασία με το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Ελλάδας. Στη δράση συμμετείχαν οι  Α' , Β' και Γ' τάξεις.

Εργαστήριο από τον Οργανισμό Νεολαίας (13 Δεκεμβρίου 2021)

Κατασκευή γέφυρας από τα παιδιά της Α' τάξης

 

Δεντροφύτευση σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων (6 Δεκεμβρίου 2021)

Διαδικτυακή συνάντηση Γ' τάξης με το ΚΕΠΑ "Άγιος Χριστόφορος" Παραλιμνίου     Βίντεο

Βραβεύσεις τηγανοκίνησης για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Τηγανοκίνησης

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και βράβευση χριστουγεννιάτικης κάρτας (22 Δεκεμβρίου 2021)

   

 

Ο Άγιος Βασίλης, ο Ρούντολφ και το ξωτικό στο σχολείο μας!!!

Προσφορά Αγάπης

Η ομάδα εθελοντισμού του σχολείου μας ετοιμάζει πακέτα αγάπης 

 

Στολισμός του σχολείου μας

Στ'2 τάξη

Αγάπη, προσφορά, γενναιοδωρία, συμπόνια, στοργή, ελπίδα, ταπείνωση, πίστη, υγεία, χαρά, συγχώρεση, ειρήνη, ευτυχία. Αυτά τα "στολίδια " φτιάξαμε για το δέντρο μας!!!

 

 

Στ'1 τάξη
Ε' τάξη
Β' τάξη
Α' τάξη

Φιλαναγνωστικό Εργαστήρι "Μικρός Οδυσσέας" (3 Δεκεμβρίου 2021)

 Β' τάξη - Θεματική: Βιβλιοκαθρέφτης

 

 
 Γ' τάξη - Θεματική: Βιβλιοπύραυλος

 

 

 

 

 

 

 

15 Νοεμβρίου-Ημέρα Καταδίκης Ψευδοκράτους

Ψήφισμα από το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο

 

28η Οκτωβρίου

 

Άσκηση Πολιτικής Άμυνας

 

Αγιασμός